PODIJELI

Biciklizam u BiH dobija sve više na popularnosti. Od standardne rekreacije, postaje sport u koji mladi ljudi ulaze sve više. Za to je najviše zaslužna naša najbolja bicklistkinja Lejla Tanović, koja je među najboljim u Evropi i djevojka koja lovi olimpijsku normu.

Lejlinim stopama ide i i mlada 20-godišnja Anesa Hidić iz Kladnja, koja je početkom ove godine i prešla u Bicklistički klub Puls, gdje je i Lejla ostvarivala prve veće rezultate.

Anesina ljubav prema ovom sportu se ne može opisati riječima. Vrijedna, predana, Anesa lagano, ali sigurno ide stepenicu po stepenicu prema vrhu u ovom sportu. Treninge ne propušta, a ono što je zanimljivo, uzor je upravo Lejla Tanović.

Pred ovom mladom djevojkom je vrijeme. Ne treba sumnjati u nastavak odličnih rezultata. Lejla Tanović lovi normu za OI 2020. godine, a na Olimpijskim igrama 2024. godine, Bosna i Hercegovina bi na startu biciklističke utrke mogla imati dvije djevojke, što bi bio rezultat za svaki ponos, u sportu koji je do jučer našoj zemlji bio samo vid rekreacije.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI