PODIJELI

Često svjedočimo sjajnim sportskim i životnim pričama u našoj Bosni Hercegovini. U glavnoj ulozi su većinom mladi sportisti, koji pored sportskih rezultata, bez greške “pokrivaju” i ostale životne puteve, pogotovo one obrazovne.

Primjer 19-godišnje djevojke iz Kladnja, Anese Hidić, jedan je od onih, koji mogu poslužiti kao motivaciona “lektira” većini omladine u našoj državi.

Anesa je rođena 15. oktobra 1999. godine. Živi u Kladnju, gdje je i završila srednju školu kao učenica generacije. Obrazovni put je odveo na Mašinski fakultet u Tuzlu, gdje također sa dosta uspjeha gazi prepreke. Pored navedenog, Anesa se bavi i biciklizmom, a nastupa za klub iz Sarajeva KBB “Puls”.

Bicklizam, fakultet i uspješno rješavanje svih zadataka na oba polja. Sve se može, ko ima plan, viziju i san. U bicklizmu, ova mlada djevojka iz Kladnja bilježi sjajne rezultate. Rangirana je i na svjetskoj bicklističkoj listi u TOP 300 najboljih bicklistkinja svijeta, a na listi ih je preko 1000.

Anesa nema uzore u svjetskim sportistkinjama, nego u našoj domaćoj, olimpijskoj uzdanici i kolegici iz kluba Lejli Tanović.

Mladi ljudi su budućnost ove države, a sportisti najveći ambasadori. Možda upravo iz male čaršije Kladanj u budućnosti BiH bude imala i Olimpijku sa diplomom inžinjera. Za mlade ljude poput Anese, za ostvarivanje snova nema izgovora, “izvlačenja”… samo plan i vizija da se savlada svaka prepreka i dođe od određenog cilja.

Sportista sa ciljem i djevojka sa vizijom, Anesa Hidić, budućnost Bosne i Hercegovine.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI