PODIJELI

Armin Trkić izdanak je bečke nogometne škole. Igrao je u prestižnoj Akademiji Winer Linien. Iz koje su izrasli i napravili skok u Bundesligu Ivan Šarčević i Adin Mujanović. Austrijski i bh.omladinski reprezentativci. Ivan i Adin zajedno su prošli puno toga, išli u školu zajedno, dolazili skupa na reprezentativna okupljanja u BiH, a onda su im se putevi razišli. U istoj su državi, ali ne i u klubu. Šarčević je jedan od najboljih igrača U 19 Wolfsburga i austrijske juniorske reprezentacije. Austrijanci su ga “preoteli” nogometnom savezu BiH. Ivanov mlađi brat Nikola je, kao najveći golmanski potencijal u Austriji, za sada na radaru Fudbalskog saveza Srbije. Adin nastupa za U 19 BiH.

Godinu mlađi od Adina i Ivana je Armin Trkić. I on je nastupao za U 17 BiH. Kada je naša selekcija igrala na turniru u Japanu. Premda mu je tek sedamnaest godina Trkić je napravio veliki korak. I on je Beč zamijenio Njemačkom.

– Sada sam u Njemačkoj, u Hallescher Fc sa ugovorom do juna 2021. Malo su ” problemi” sa Uefom, pošto nemam 18 godina i za njih igram tek od januara 2020.godine – kaže nadareni veznjak.

Armin vrijedno radi i ne gubi vrijeme.

-Igram u njihovoj ” kooperativnoj” ekipi Vfl Halle 96, a sve treninge obavljam sa seniorskim timom Hallescher Fc. Zasad je sve super i volio bih da tako ostane. Klub je super. Blizu su veliki klubovi što nas prate. To mi je dodatni motiv da još više radim, kako bih uspio – priželjkuje Trkić.

Nada se pozivu Slavena Muse, ako ne za kvalifikacijski turnir u Skopju, onda za Elitni krug. Sakib Malkočević ga je zapazio na jednom okupljanju i najavio ga kao veliku nadu.

-Moje su želje kao i prije napredovati što više u klubu i reprezentaciji. Znam da se s radom može sve postić i- izjavio je super talentirani ofanzivac Armin Trkić.

Kako je njegov klub lider i pred vratima “Cvajte”, Trkić bi s osamnaest godina mogao debitirati za prvi tim FC Hallescher, što je privilegija koja se ukazuje samo rijetkima u njemačkom nogometu.

(Sportske.ba)

PODIJELI