PODIJELI

Arsenalov učinak pod Mikelom Artetom sve je više pod povećalom nakon još jednog razočaravajućeg rezultata.

Mikel Arteta zamijenio je svog španskog kolegu Unaija Emeryja na klupi Arsenala u prosincu 2019. godine i odveo je Topnike do pobjede FA kupu. Međutim, statistika pokazuje da u ovoj fazi ima gori učinak od svog prethodnika.

Nakon 38 utakmica u svim takmičenjima, Emery ima superiorniji omjer u puno različitih segmenata. Španac, koji je trenutno na klupi Villarreala, dobio je 23 utakmice, dvije više nego što je uspio Arteta za vrijeme svog boravka na Emiratesu.

Gledajući samo Premierligu, Emery je upisao 15 pobjeda u svojih prvih 26 utakmica – u usporedbi s 12 pobjeda Artete. Topnici imaju bolju obranu pod Artetom, primivši 35 golova u odnosu na 47 dok ih je vodio Emery.

No, što se tiče postignutih golova, Arsenal je bio puno moćniji pod svojim bivšim menadžerom. Emeryjeva ekipa zabilježila je impresivnih 74 pogotka, dok je pod Artetinim vodstvom dosegnula brojku od 58, slaveći u većini svojih utakmica s jednim postignutim golom. Kad se sve to uzme u obzir, evidentno je da trenutno nema velikog pomaka u igri Arsenala.

PODIJELI