PODIJELI

Londonski Arsenal trese velika kriza. Sinoć su u 15. kolu Premier lige na domaćem terenu poraženi od Brightona (1:2), što im je deveta utakmica zaredom bez pobjede u svim takmičenjima.

Topnici igraju loše, a ništa nije promijenio ni otkaz Unaiju Emeryju. Ekipa je i dalje uspavana, a navijači bijesni, jer ovako nešto nisu doživjeli više od 40 godina.

Serija od devet utakmica bez pobjede im je drugi najduži niz bez pobjede u historiji kluba. Davne 1977. godine nanizali su 10 utakmica bez pobjede, a neslavni rekord “opasni visi”.

Nije zadovoljan ni Freddie Ljungberg, koji je na mjestu menadžera zamijenio Emeryja.

– Na poluvremenu, u svlačionici smo se pogledali u oči i rekli da ovo nije Arsenal. Moramo pokušati bolje. Bilo je teško. Nismo postojali u prvom poluvremenu. Nismo htjeli igrati. Ne možeš tako ući u utakmicu. Drugi dio smo bili bolji, ali imali smo problema s njihovim kontrama i nismo imali samopouzdanja. Najviše moram raditi na vraćanju samopouzdanja. To je briga za svakog trenera, kad ti ekipa nema samopouzdanja – rekao je Ljungberg.

Narednu utakmicu Arsenal će gostovati kod West Hama u gradskom derbiju, a potom dočekuje dočekuje Manchester City. Između te dvije utakmice gostuju kod belgijskog Standarda u UEFA Evropskoj ligi, a bar u toj utakmici su favoriti, što je prilika da ne sruše neslavni rekord…

Topnici su nakon 15 kola na 10. mjestu sa samo 19 bodova.

PODIJELI