PODIJELI

Rezultat Amela Tuke i svjetsko srebro, još više je diglo popualrnost atletike u našoj zemlji. Dosta mladih se odlučuje za bavljenje atletikom, a većina njih već razvija ozbiljne karijere.

Jedna od najtalentovanijih atletičarki u našoj zemlji je 15-godišnja, Asija Frljak. Članica je Atletskog kluba “Sarajevo” već pet godina. Nastupa u disciplinama: 100m,200m i 400m. Atletiku je počela trenirati na inicijativu mame, koja je također bila atletičarka u Atletskom klubu “Sarajevo”.

Jedni od najvažnijih rezultata su: Državna rekorderka na štafeti 4x400m, državna rekorderka na štafeti 4x200m, državni rekord na štafeti 4x100m. Od važnijih rezultata sa regionalnih takmičenja ima:

– 1. mjesto na 2. Mitingu budućih šampiona,Beograd
– 2. mjesto na Jadranskim susretima,Bar
– 1. mjesto na Božićnom mitingu,Split
– 1. mjesto na “Olimpic Day-u” na 400m
– 3. mjesto na mitingu u Beogradu,60m
– 3. mjesto na Jadranskim susretima u Velenju,Slovenija,

“Ove godine sam postigla mnoge pobjede, kako na pojedinačnim,tako i na ekipnim prvenstvima. Jedna od najznačajnijih jeste da sam zajedno za ženskom ekipom iz mog kluba osigurala put na Evropski kup u Leiriji, Potrugal, koje se održava iduće godine. Mogu da se pohvalim da sam kao učenica 2. razreda srednje skole i kao aktivna atletičarka, također, trenerica u svom klubu i da svoje znanje i iskustvo prenosim na nase mlađe članove kluba. U budućnosti se nadam većim rezultatima, kako na državnom, evropskom, tako i na Svjetskom nivou2, rekla je Frljak za Sportske.ba, a zatim dodala:

“Moja najveća podrška je moja porodica, koja me podržava. Zahvaljujući njima postajem hrabrija i spremna na svaki sljedeći izazov i pomjeranje granica. Pored njih je trener, Kasim Pecikoza i direktorica kluba, Vahida Kozić. Uzor u sportu, a i u životu mi je svaki čovjek koji ima cilj i volju za ono sto voli i radi.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI