PODIJELI

Dobro poznata lica sa uličnih trka u Bosni i Hercegovini, Srđan Samardžić i Davor Vidović,  istjerani  su danas sa Gradskog stadiona Banja Luka u toku  treninga u sklopu priprema za državno prvenstvo u maratonu koje je na rasporedu 4. augusta u Cazinu, piše trčanje.net.

Dobili su objašnjenje da ne mogu trenirati na atletskoj stazi u vrijeme kada trening imaju fudbaleri Borca. Samardžić je htio izbjeći paralelni trening sa fudbalerima ali je njima danas pomjerena satnica i našli su se u isto vrijeme unutar Gradskog stadiona.

“Nikad do sada nije bilo problema da treniramo zajedno. Ne razumijem zašto im smetaju atletičari koji trče na atletskoj stazi dok oni treniraju na travnatoj podlozi. To nema smisla, ne crpimo im energiju zato što trčimo krugove na stazi. Kako će igrati fudbal pred punim tribinama, hoće li im smetati navijači? Iz kluba su nam kazali da ne možemo trenirati kad su oni tamo. To je gradski višenamjenski stadion. Ne može fudbal biti važniji, na njemu ima atletska staza. Moraju nam omogućiti da normalno treniramo. Prije nekoliko mjeseci tu je dolazila Ivana Španović pa su fudbaleri prekinuli trening da se slikaju s njom. Sad im ipak smeta atletika”, rekao je Samardžić.

Foto: trčanje.net

PODIJELI