PODIJELI

Dok Dinamo čeka uzvratnu utakmicu doigravanja za Ligu prvaka protiv Rosenborga, za Danija Olma dani su poprilično zauzeti.

Tačnije za njegovog agenta Juana Manuela Lopeza koji mu traži angažman i radi sve da bi mladi Španac do kraja prijelaznog roka napustio Maksimir. Tako su uoči prve utakmice sa Rosenborgom Olmovi predstavnici razgovarali sa čelnicima Atletico Madrida.

Madriđani su itekako zainteresovani, ali problem je u postavljenoj cijeni. Otac najboljeg Dinamovog igrača traži 40 miliona eura. To je ovog ljeta odbilo mnoge kupce.

AS piše da se madridski klub osigurao u slučaju da pregovori između dva kluba i treće strane, agentske, propadnu. Svakako nastavljaju prodavati Angela Correu i Nikolu Kalinića kako bi namakli finansijska sredstva za transfer, ali u slučaju propasti operacije Olmo pronašli su zamjenu u Udineseu.

Atletico je oduševljen onim što je dosad za italijanski klub pokazao Rodrigo De Paul. U 37 utakmica prošle sezone ovaj ofenzivni veznjak postigao je devet golova i podijelio osam asistencija.

PODIJELI