PODIJELI

Atletski klub Pace Konjic je jedna od najljepših sportskih priča grada Konjica. Ovaj klub je osnovan početkom godine, te je za kratko vrijeme uspio okupiti veliki broj entuzijasta za ovim sportom, te je mladima u Konjicu pružio priliku da pored fudbala i košarke uživaju i u blagodatima nekarakterističnih sportova za naše područje.

Prošle godine je u Konjicu održana trka “Konjički noćni cener”, koja je okupila veliki broj učesnika, a pored takmičarskog, utrka je imala i humanitarni karakter. Ove godine nažalost zbog pandemije koronavirusa neće biti moguće održavanje cestovne trke, ali uprava kluba Pace je došla na zanimljivu ideju, te su započeli sa projektom “Summer Virtual Fest”, na kojem će se održati dvije virtualne trke u dužini od pet i deset kilometara. Ovim potezom omogućeno je da se “Konjički virtualni cener” ili “Konjički virtualni petak” trče bilo gdje u svijetu.

Startni paketi su podijeljeni u dvije kategorije, pa tako učesnici koji plate Full paket, pored učesničkog dizajniranog broja, e-diplome/certifikat o učešću i završenoj utrci, dobili i posebno dizajniranu finišersku metalnu medalju, koja će biti prezentirana uskoro. Druga kategorija je Basic paket koji je besplatan i koji će učesnicima obezbjediti dizajnirani učesnički broj i e-diplomu/certifikat o učešću i završenoj utrci.

Obezbjedite svoje mjesto i učešće u ovom zanimljivom projektu Atletskog kluba Pace Konjic, koji će se održati od 3. do 5. jula, prijavom na linku.

LINK ZA PRIJAVU

Atletski klub Pace u nedjelju, 7. juna, organizuje i čišćenje atletske staze Gradskog stadiona u Konjicu, te poziva sve građane koji su u mogućnosti da dođu i pomognu u stvaranju ljepšeg i čišćeg ambijenta za konjičke atletičare.

 

(S.Tikveša/Sportske.ba)

PODIJELI