PODIJELI

Srbijanski defanzivac koji nastupa za reprezentaciju Austrije Aleksandar Dragović govorio je za MozzartSport.com o tome kako mu je bilo uspjeti u ovoj državi obzirom na to da ima srbijanske korjene.

Tom prilikom je kazao kako se mukotrpan rad uvijek isplati, a da oni drugi na ‘ić’, koji misle da ne mogu naći posao jer nisu Austrijanci, lažu sami sebe.

“Meni osobno moje prezime nikad nije bilo predstavljalo prepreku. Tu ima puno Srba, Bosanaca i Hrvata, ali smo svi ljudi. Uvijek postoje oni koji traže probleme, ali njih sam naučio izbjegavati. Nažalost, drugima je teže nego “pravim” Austrijancima. Neki “Max Mustermann” ima prednost u odnosu na Aleksandra Dragovića, ali se težak rad uvijek isplati i dovede do uspjeha bez obzira na prezime. Neki ljudi kažu da im ne daju posao samo zato što imaju prezime na -ić. Mislim da nisu iskreni prema sebi i da samo pokušavaju odgovornost prebaciti na nekog drugog”, kaže Dragović i dodaje:

“Svijet nogometa je vrlo multikulturalan. Ponosan sam na svoje srpsko podrijetlo, kao i na svoju domovinu Austriju kojoj mnogo dugujem. Dva srca mi kucaju u grudima. Srećom, nikad nisam imao problema jer u mom imenu postoji taj ‘KS’ umjesto ‘X’ ili onaj ‘-ić’ u prezimenu. Nikad nisam doživio nikakvo uznemiravanje. Nažalost, nisu svi oni koji imaju podrijetlo slično mom prošli tako dobro kao ja”.

PODIJELI