PODIJELI

Al-Hilal iz Saudijske Arabije plasirao se u finale azijske Lige prvaka gdje će u dvomeču za titulu igrati protiv japanske Urawe Red Diamonds. Prva utakmica na programu je 9. novembra, a revanš je 24.

Za Al-Hilal kažu da je azijski Real, jedan od najboljih svjetskih klubova. Posjeduje fantastičan tim za azijske uvjete, ogroman budžet, lijep stadion i fanatične navijače.

Od ove sezone ga vodi rumunski trener Răzvan Lucescu.

Malo je poznato da u ovom klubu rade i trojica trenera iz Bosne i Hercegovine.

U stručnom štabu prvog tima je Miralem Ibrahimović, bivši golman brčanskog i bihaćkog Jedinstva, te zagrebačkog Dinama. On je u Al-Hilalu trener specijalista za rad s golmanima.

Trener U-17 ekipe je bivši igrač Veleža, Anel Karabeg. Ovaj Mostarac svojevremeno je i vodio mostarski klub 2007.godine, a radio je i u nekim manjim hrvatskim klubovima.

Dragan Stojkić koji je zabilježio jedan nastup za Bosnu i Hercegovinu, nekadašnji čuvar mreže Širokog Brijega i mnogih hrvatskih klubova, u Al-Hilalu je trener golmana U-13 ekipe.

Inače, šef svih trenera golmana u klubu je legendarni golman Hajduka, Zoran Varvodić.

Inače, Al-Hilal je prije 18 godina vodio bivši bh. selektor Safet Sušić, a klub je u dva navrata osvajao titulu prvaka Azije.