PODIJELI

U Tuzli je na stadionu “Bare” danas odigrana prijateljska utakmica između premijerligaša Tuzla City i federalnog prvoligaša Zvijezda Gradačac u kojem je domaćin slavio rezultatom 6:2 dok je rezultat na poluvremenu bio u drugom planu.

Nakon utakmice za portal Zvornički.ba govorili su Elvir Baljić šef stručnog štaba Tuzla CIty i prvi čovjek Kluba Azmir Husić.

Husić je za portal Zvornički.ba rekao:

-Ukoliko klubovi koji zaostaju za timom Tuza City tri boda ili koji su ispred nas dva boda najavljuju pohd na duplu krunu, evo ja najavljujem i našu borbu za titulu prvaka. Mi smo zasigurno bolje uređen klub organizaciono i infrastrukturno nego neki koji najavljuju titule. Kao Savjetnik u klubu Tuzla City predložit ću da cilj kluba bude velik, ali i realan. Kompletiramo igrački mozaik u saradnji sa strukom u klubu. Neki su igrači napustili klub, neke smo poslali na pozajmicu, a neki su već stigli.

Očekujemo još jednog igrača da nam se pridruži, a koji će ukoliko dođe do finalizacije dogovra zasigurno biti najzvučnije ime Premijer lige BiH. ” Na pitanje o kojem se igraču radi Husić je rekao:

Još uvijek neću otkriti u potpunosti o kome se radi, osim da su inicijali igrača G.Z., rekao je zagonetno Husić. Prema ranijim pisanjima medija, povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Zakarić slobodan je igrač ove zime i već je povezivan sa nekoliko klubova u BiH i regiji.

Husić je i dodao: Nastavit ćemo saradnju sa klubovima iz sjeveroistočne Bosne, a u planu smo do kraja sezone posjetiti FK Guber Srebrenica i Jadar u Novoj Kasabi i naše prijatelje u Podrinja Janja. City će biti fudbalski centar ove regije naše domovine i najbolja prilika za afirmaciju mladih fdbalera u ovom dijelu naše države. Kako budemo posjećivali naše klubove i gradove u istočnoj Bosni tako ćemo isto i ove u unutrašnjosti, rekao je Husić.

Nekadašnji fudbaler Real Madrida, Galatasaraja, Fenerbahča i dugo godina glavna zvijezda reprezentacije BiH, Elvir Baljić osvrnuo se na odigranu utakmicu.

 

-Mi nastavljamo prema našem planu, uskoro putujemo za Tursku gdje ćemo imati još tri utakmice i mislim da će se do početka sezone iskristalisati najbolja postava City-y koja će se suprostaviti Sarajevu koje željno očekujemo. Sada kada pogledam biče to zasigurno slatke muke jer su svi igrači u pogonu krenuli raditi i nastavljaju u punom tempu i nameću se da budu u prvoj postavi. Moram istaći da sam odlično primljen u ovoj sredini od ranije sam znao Muratovića, ali je puno bolje nego što sam se nadao kada sam prihvatio ovaj izazov i nisam se pokajao nijednog trenutka. Ambicije Kluba su u suprotnosti u odnosu na one prije početka prvenstva, ali mislim da imamo kvaliteta i da ćemo uspješno gurati na oba fronta kako u Premijer ligi BiH tako i u Kupu. Rekao je Baljić za portal Zvornicki.ba.

(Izvor: Zvornički.ba)

PODIJELI