PODIJELI

Većina onih koji ga znaju, poznaju ga kao biznismena i sportskog radnika. No, on je i veliki humanista. Mnogi za ovo ne znaju, jer on kada daje, daje od srca, ne čini to da bi se reklamirao, ne saziva pres-konferencije da obznani svoje dobro djelo. Riječ je o Azmiru Husiću, prvom čovjeku Tuzla Cityja.

Najnoviji njegov hajrat jeste opremanje džamije u tuzlanskom naselju Simin Han, koja se nalazi u neposrednoj blizini stadiona ekipe na čijem čelu se nalazi Azmir Husić.

Husić je praktično potopuno uredio unutrašnjost džamije. Ni za ovo djelo ne bi saznali mediji da informaciju o ovome na društvenoj mreži Facebook nije objavio jedan od onih koji posjećuju džamiju u Simin Hanu.

– Da Allah nagradi Azmira Husića, predsjednika Tuzla Citya, na novom enterijeru i eksterijeru džamije u Simin Hanu. Sve osim minbera i lustera u džamiji je novo. Novi tepih, zidne dekoracije, kaligrafija, nova fasada. . . Nije tražio niti očekuje da mu se ime uopće spominje, ali ću ga ipak spomenuti, najviše zbog domaće “fukare” i kojekakvih krimivakifa, koji stotine neisplaćenih plata i milionske utaje poreza pokušavaju saprati doniranjem u “hajrate” i povrh svega, bez imalo stida, tražeći i očekujući da im se ime upiše u “velike vakife” i dodijele plakete, napisao je na svom Facebook profilu Resul Mehmedović.

PODIJELI