PODIJELI

U toku je sjednica IO NFSBiH. Današnja sjednica je najdelikatnija. Dosadašnje su bile, u odnosnu na današnju, večarske ili protokolarne.

Nogometna kuća je na velikom ispitu, i na radaru UEFA-e i FIFa-e. Mladost DK je sportski izborila opstanak u Premijer ligi, a nesportski raznim paragrafima iz raznih interesa, pojedinci je žele izbaciti iz elitnog ranga.

Mensur Mušija, čelnik tima iz Doboja kod Kaknja, angažovao je sve raspoložive snage i mehanizme, da dokaže istinu, i ostavi klub u m:tel Premijer ligi.

Nikad veća kolegijalnost većine bh. klubova nije iskazana kao u slučaju Mladosti. Mnogi su premijerligaši, ponudili Mladosti domaćinstvo kako bi u Savezu ”ispravili grešku i vratili Dobojlijama Premiejrligaški status.

Sve oči uprte su u Azmira Husića, najvećeg autoriteta među bošnjačkim kadrovima u IO. Preda je formalno Irfan Durić ”lider” i dopredsejdnik Saveza, makar ostali bošnjački članovi IO imaju iskustva u ovakvim situacijama, a i obavezu da štite interese svih klubova, Husić je jedina nada da Mladost dobije bitku za zelenim stolom.

Za nekoliko sati, znaće se da li lopta iz BiH zbog slučaja Mladost seli u Cirih i Ženevu ili ostaje u tamnom nogometnom vilajetu.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI