PODIJELI

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u budućnosti će biti jača za Dennisa Hadžikadunića.

Defanzivac Rostova je rođen u Švedskoj i tamo je igrao dok nije karijeru nastavio u Rusiji, međutim na kraju je odlučio slijediti put Anela Ahmedhožića te prihvatiti da u budućnosti igra pod zastavom naše zemlje.

O svojoj odluci sada je po prvi put govorio za SportExpressen.

“Od malih nogu šalio sam sam se sa prijetljima o izboru reprezentacije i odjednom je došao dan kada samo morao donijeti najtežu odluku u životu”; kazao je Hadžikadunić za Expressen, dodavši:

“Bilo je teško odlučiti se, ali osjećao sam da je za mene Bosna i Hercegovina, ipak, bolja opcija. Mislim da ću mnogo više napraviti u tom dresu. Nisam imao namjeru čekati da debitujem za reprezentaciju sa 30 godina. Imam mnogo veće ambicije. Ljudi iz N/FSBiH su me pratili već duže vrijeme i bili su zainteresovani za mene, dok to nisam čuo u Švedskoj.”

Gledao je Zmajeve u protekle dvije utakmice Lige nacija protiv Italije i Poljske.

“Doživljavam ih kao vrlo dobru momčad s nekoliko svjetskih zvijezda. Posljednje dvije utakmice Lige nacija igrali su dobro. Bosna ima novog dobrog trenera i impresioniran sam kako igramo”, kaže Hadžikadunić koji bi se trebao naći na popisu za sljedeće utakmice.

Hadžikadunić je prije dolaska u Rostov igrao sa Malmo, a u ruskom timu je prošle sezone igrao sve utakmice i pritom izborio nastup u Evropskoj ligi.

PODIJELI