PODIJELI

Duško Bajević danas je zajedno sa stručnim štabom predstavljen kao selektor na press konferenciji u organizaciji NS BiH.

Bajević je na samom početku obraćanja govorio i o pozivu koji je prihvatio da bude selektor.

“Nisam mnogo razmišljao. Dani su bili kraći, odluka se morala donijeti. Vrijeme koje sam proveo u Savezu obavezalo me da prihvatim tu ponudu i budem na čelu reprezentacije. Vrhunac je biti na čelu reprezentacije. Počeli smo odmah da radimo, da vidimo šta trebamo”, komentarisao je Bajević.

Prvi potez u ulozi selektora bio mu je odlazak u Rim, gdje je Senada Lulića ubijedio da se vrati u reprezentaciju. Govori se i o povratku Vranješa, a selektor je najavio još jedan razgovor sa defanzivcem AEK-a.

“Vranješ je dugo bio u reprezentaciji. Dao je mnogo reprezentaciji. Ne vodi računa o svom ponašanju. Najviše zavisi od njega samog. Razgovarao sam sa njim. Razgovarat ću još jednom. Da budem siguran, da vidim kakva je situacija, ali najviše od njega zavisi”, kazao je Dušan Bajević.

On je rekao kako računa na sve igrače, ma gdje igrali te misli da postoji ukupan ambijent koji je neophodan za uspjeh.

“Postoji ambijent. Ako ne postoji, onda ćemo ga stvoriti. Radit ćemo na tome i nećemo dozvoliti nikome da nam pokvari to. Igraju u velikim klubovima, ponašanje to će morati da prihvate i ovdje”.

Sa ekipom neće dugo raditi, svega nekoliko dana pred prvu utakmicu protiv Sjeverne Irske, ali se ne žali:

“Kako je njima , tako je i nama. Razgovarat ćemo o protivniku, upoznat ćemo ga još. Tu najvažniju prepreku nadam se da ćemo savladati. Motiv postoji, svjesni su šta dobijemo ako prođemo prvu utakmicu”.

Neki igrači nemaju minutažu u klubovima, ali Bajević u ovim utakmicama igra na kartu iskustva.

“To je problem koji ne možemo da riješimo. Najvažnije nam je iskustvo. Nećemo gledati ljepotu u igri, nama treba pobjeda”, zaključio je selektor.

PODIJELI