PODIJELI
Dušan Bajević, igračka “ikona” Veleža, AEK-a, Olimpijakosa, nekadašnji napadač jugoslovenske reprezentacije i najtrofejnije nogometno ime u Grčkoj, nedavno je obavio razgovor s potencijalnim reprezentativcem BiH Anelom Ahmedhodžićem.
Za Sportske.ba je potvrđeno kako je bh.selektor u interesu reprezentacije pristao da razgovara sa stoperom iz Švedske, ali da mu nije niti obećao, a još manje garantirao mjesto u timu.
”Bajević niti jednom igraču, a trenirao je desetine vrhunskih, nije garantirao mjesto u timu. Selektor je poručio da bi volio da Anel igra za BiH, ali da se za mjesto mora sam izboriti”, kazao je jedan od autoriteta iz NSBiH.
Do Bajevića su stigle jako pohvalne preporuke za drugog švedskog defanzivca Denisa Hadžikadunića, koji igra odlično u Rostovu.
”Hadžikadunić od selektora i NSBiH nije tražio nikakve garancije niti je medijski licitirao”, objasnio je naš izvor iz Saveza.
Bajević je poznat kao vrlo autoritativan stručnjak, koji uvažava sve preporuke, ali ne postoji osoba koja može utjecati na njegov izbor. Bajević je zadužio NSBiH kada je prije desetak godina pristao biti ambasador Saveza. Zahvaljujući Bajeviću, Osimu, Hadžibegiću, Barbarezu, Ljubojeviću, UEFA i FIFA su skinuli sankcije bh. nogometu, odobrili brojne projekte za NSBiH, što je rezultiralo plasmanom “Zmajeva” na svjetsko prvenstvo. Bilo je to 2014. godine kada je “Zmajeve” vodio Safet Sušić. To je jedino veliko takmičenje na kojem je reprezentacija igrala, a nastupa u kvalifikacijama od 1996.godine.
(N.I./Sportske.ba)

 

PODIJELI