PODIJELI

Nogometna reprezentacija BiH počinje takmičenje u Ligi nacija početkom septemba, utakmicama sa Italijom i Poljskom, nakon čega dočekuje Sjevernu Irsku u prvoj utakmici polufinala doigravanja za plasman na Euro.

Selektor Dušan Bajević već je najavio da će objaviti novi spisak igrača za ove utakmice.

Prema nekim najavama neće biti više od 23 igrača. Pojačanja bi trebali biti oporavljeni Sead Kolašinac i eventualno Senad Lulić, a postoji mogućnost i da se pozovu novi igrači.

Švedska je meta našeg Saveza, odnosno igrači koji su vezani za ovu zemlju. To su Anel Ahmedhodžić (Malme) i Denis Hadžikadunić (Rostov, Rusija), a prema posljednjim informacijama poziv bi mogao dobiti i Adi Nalić, sjajni vezista Malmea.

Ovaj 22-godišnji i 1,90 cm visoki igral pažnju je privukao utakmicama u Ligi Evrope protiv Wolfsburga. Adi je inače sin trenera Tuzla Cityja Zlatana Nalića. U Švedskoj slovi kao jedan od najboljih mladih igrača, koji se brzo razvija i uskoro bi mogao preći u jaču ligu.

Ofanzivni vezista sjajnih igračkih katakteristika, uklapa se u plan podmlađivanja reprezentacije i pripremu za vrijeme kada se od nje oproste neki stariji igrači. Bez obzira što su pred reprezentacijim utakmice u kojima neće biti previše prostora za eksperimente, selektor i njegovi pomoćnici razmišljaju i o budućnosti, zbog čega žele priključiti i mlade i nadarene igrače nacionalnom timu.

Fokus je na utakmicama baraža, međutim selektor i njegovi saradnici naglašavaju da ništa manje važno nije ni takmičenje u Ligi nacija, odnosno praćenje reprezentacija sa kojima smo u grupi.

„Sad kad su poznati i novi termini utakmica, lakše nam je praviti konkretne planove i određivati rokove do kada pojedine obaveze trebaju biti završene. U svakom slučaju sa entuzijazmom moji saradnici i ja čekamo prvo okupljanje“, rekao je selektor Bajević.

(Sportske.ba)

PODIJELI