PODIJELI

Selektor “A” reprezentacije BiH Duško Bajević danas je u Sarajevu okupio svoj stručni štab. Komunikacija se sa „WhatsApp“ grupe prenijela za radni stol, a razgovarano je i o spisku za Sjevernu Irsku, koji sportska javnost u BiH s nestrpljenjem očekuje.

Nova imena

Jasno je da će na spisku Dušana Bajevića biti i novih imena u odnosu na posljednji spisak. Selektor je sa svojim timom obišao pola Europe, ubijedio Senada Lulića da ponovo obuče nacionalni dres, džentlmenski otišao na noge Asmiru Begoviću, kojeg se Robert Prosinečki lako i bez valjane argmentacije odrekao iz reprezentacije. Poziv će ponovo dobiti i Milan Đurić, koji je golovima u Seriji “B” skrenuo pažnju na sebe, kao i Miroslav Stevanović jer se nalazi u odličnoj formi u Švicarskoj.

Spisak bi trebao izgledati ovako: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Marko Mihojević, Samir Memišević,Ervin Zukanović, Eldar Ćivić, Sead Kolašinac, Zoran Kvržić, Senad Lulić, Gojko Cimirot, Elvis Sarić, Muhamed Bešić, Amer Gojak, Miralem Pjanić, Rade Krunić, Edin Višća, Haris Duljević, Izet Hajrović, Miroslav Stevanović, Edin Džeko, Milan Đurić, Armin Hodžić.

Pogled u budućnost

Nije nemoguće da se na spisku nađe još poneko ime. Kako su dvije utakmice u igri, izvjesno je da će spisak biti i duži. Pozivu u reprezentaicju nadaju se Smajil Prevljak, Ermedin Demirović, Aldin Turkeš, Kenan Kodro, Mate Jajalo, Stjepan Lončar, Luka Menalo, Dino Hotić….

Paralelno sa spiskom za baraž utakmice, Bajević i saradnici razmišljaju i o budućnosti. Tek se treba izboriti za Dinu Arslanagića, Dennisa Hadžikadunića, Anela Ahmedhodžića, Adija Nalića, Harisa Dilavera Bećira Omeragića…..

(Sportske.ba)

PODIJELI