PODIJELI

Za nekoliko sedmica se igraju mečevi baraža za Evropsko prvenstvo, a Bajević polako sklapa tim sa kojim će pokušati izboriti historijski plasman našeg tima.

Naša reprezentacija ima mnogo problema što se tiče povrijeđenih igrača, ali ima i onih ”pozitivnih problema”, odnosno pozicija na kojima Bajević mora birati između nekoliko veoma kvalitetnih imena.

 

Najviše dileme će Bajević imati u napadu, odnosno ko će sa Džekom činiti taj napadački tandem. Mnogi su mišljenja kako će nh. reprezentacija u napadu igrati sa trojicom, odnosno dva krila i napadač. U tom slučaju bi najvjerovatnije Višća trebao biti taj čiju će Džeko imati podršku. Ukoliko naš tim bude igrao sa dvojicom napadača, postavlja se pitanje ko će igrati pored Džeke.

Tu je Bajević na slatkim mukama, jer nekoliko potencijalnih reprezentativaca igra u odličnoj formi. Tu se izdvajaju Prevljak, Đurić i Demirović. Milan Đurić je prije nekoliko godina predvodio BiH do trofeja Kirin kupa, ali od tada nije bio standardan član našeg tima. U posljednje vrijeme igra odlično u Seriji B za Salernitanu. Tu je još i Smail Prevljak, koji se preporodio prelaskom u Eupen. On je iz Salzburga u januaru stigao u Belgiju, gdje je do sada postigao četiri pogotka u posljednjih pet mečeva. Demirović igra sjajno u redovima St. Gallena, gdje je postigao devet pogodaka u 14 mečeva.

Pored ove dvojice napadača tu su Bajić, Kodro i Hodžić, pa ostaje da vidimo ko će predvoditi Bajevićev napad.

 

(S.Tikveša/Sportske.ba)

 

PODIJELI