PODIJELI

Ekipa Tuzla Cityja nakon ubjedljivog poraza od Sarajeva okreće se utakmici sa Veležom. I pored određenih kadrovskih problema, strateg Tuzlaka Elvir Baljić uvjeren je kako njegov tim može ostvariti pobjedu protiv kvalitetnog protivnika.

”Utakmica sa Sarajevom nije prošla kako smo zamislili. Da smo ostali kompletni bilo bi to puno bolje. Čeka nas teška utakmica sa Veležom. Dobra su ekipa, u formi su. Vjerujem u naš tim, naše igrače. Prošla sedmica nije bila kako smo zamislili. Bodovi su nam neophodni i nadamo se da ćemo pobijediti. Neće nastupiti tri igrača: Badji, Hasanović i Hadžanović. Imamo dobar tim, vjerujem u igrače da imaju kvalitet. Uz borbenost sam siguran da ćemo ostvariti dobar rezultat” rekao je Baljić.
Medijima se obratio i defanzivac Tuzla Cityja Samir Efendić, koji je pohvalio Velež, ali istakao da vjeruje kako će njegova ekipa osvojiti tri boda:
”Imamo sutra utakmicu gdje sve možemo ispraviti i vratiti se na kolosijek kojim želimo da se krećemo. Svjesni smo situacije, ako želimo u Evropu, sutra nam trebaju tri boda. Velež je dobra ekipa, kvalitetno vođena, ali vjerujem da osvajamo tri boda.
Utakmica se igra sutra od 14:30 na stadionu Tušanj.
(Nedim Selimović/Sportske.ba)
PODIJELI