PODIJELI

Elvir Baljić predstavljen je danas kao novi šef stručnog štaba Tuzla Cityja.

Na press konferenciji koja je održana u prostorijama Tuzla Cityja Baljić je govorio o planovima za nastavak sezone. Tuzla je trenutno trećeplasirani tim na premijerligaškoj tabeli sa 21 osvojenim bodom.

– Želim se zahvaliti predsjedniku na lijepim riječima. Drago mi je da sam tu. U svakom razgovoru koji smo obavljali privuklo me to što ovaj klub ima budućnost. Sretan sam što smo se dogovorili i što ću biti dio te lijepe priče. Na meni je da zajedno sa svima napravimo dobar rezultat i da produžimo lijepu atmosferu i da ćemo do kraja ove godine napraviti veliki uspjeh. Čast mi je da budem tu. Pored Azmira Husića moram istaći i Samira Muratovića koji je bio i pokretač priče da ja dođem u Tuzlu – kazao je Baljić u uvodnom izlaganju.

Milenko Bošnjaković je postizao sjajne rezultate, je li to pritisak za vas?

– Prošle godine nije išlo kako je trebalo da ide, ali ove je sve kako treba. Porasli su ciljevi, sve ide dobro i moj cilj je da pokušamo to nastaviti. Kasnimo dva boda za velikim klubovima. Imamo ambicije da napravimo dobar rezultat. Ne možemo se osloniti na jednog čovjeka, nego da svi budemo kao porodica – dodao je legendarni bh. fudbaler.

Baljić je istakao da je pratio Premijer ligu BiH, ali ne poznaje baš najbolje ekipu Tuzla Cityja.

– Pratio sam većinu utakmica rezultatski. Neke sam pratio uživo. Što se tiče Tuzle nisam upoznat sa igračima, ali biće prilike. Drago mi je što ide reprezentativna pauza da se možemo upoznati. Nadam se da ćemo funkcionisati na najbolji mogući način – kazao je Baljić koji je odlučio zadržati isti stručni štab koji je radio sa Milenkom Bošnjakovićem.

Sistem igre Tuzla Cityja neće se puno mijenjati.

– Sigurno je da neće biti velikih promjena u stilu igre na početku. Kroz treninge i utakmice koje dolaze probaćemo izvući maksimum. Što se tiče samog sistema igre, vdijet ćemo kako će to sve ići. Sa kakvim igračima raspolažemo. Imamo kvalitetnu ekipu što pokazuje i tabela. Drugačija je i sada motivacija kada ekipe igrju protiv nas, jer smo u vrhu tabele – istakao je Baljić.

Elvir Baljić neće voditi Tuzla City danas u Kupu protiv Veleža, ali će već u subotu biti na klupi svog novog tima.

Kompletnu press konferenciju Baljićevog predstavljanja pogledajte OVDJE!
(Nedim Selimović/Sportske.ba)

PODIJELI