PODIJELI

Korona virus nije zaustavio rad stručnog štaba Škole fudbala Bambinosi koji je održao sastanak putem video linka razgovarajući o aktivnostima koje se mogu obavljati i u ovakvim uslovima.

“Trenutna pauza dala nam je vremena da razmjenimo mišljenja o svemu i da krenemo sa novim elanom nakon što prestane vanredno stanje,” kaže predsjednik Bambinosa Elmir Behlulović. “Redovno razgovaramo sa svim trenerima i analiziramo dosadašnji rad. Izvlačimo pouke i pravimo planove kako dodatno unaprijediti buduće treninge.”

I u ovakvom vremenu, kako kaže direktor Škole Muamer Dalipagić, pokrenuta su takmičenja djece koja u svojim domovima rade sklekove, trbušnjake i druge aktivnosti kako bi održavali kondiciju.

“Duh Bambinosa je na visokom nivou a ideja kućnog takmičenja je odlično prihvaćena kod djece,” ističe Dalipagić. “Nema prostora za paniku i pasivnost, moramo razmišljati o budućnosti i sačuvati se tokom ove krize. Bambinosi su jedna velika porodica i ovo stanje je pokazalo koliko nam svima, uključujući roditelje i djecu, fale treninzi, utakmice i turniri.”

PODIJELI