PODIJELI

Škola fudbala Bambinosi iz Sarajeva osvojila je drugo mjesto na Međunarodnom nogometnom turniru DALMATINKO CUP 2019 koji je održan u Splitu od 2. do 5. maja ove godine. Bambinosi su dospjeli do finala bez ijednog primljenog gola savladavši na tom putu ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Poljske. S ovim turnirom Bambinosi su postali najuspješnija bh. ekipa u dječijem fudbalu kada su u pitanju takmičenja na evropskoj nogometnoj sceni.

– Gol razlika do finala je bila 15:0 u korist Bambinosa što pokazuje da nisu u pitanju slučajnost i sreća. Ovaj uspjeh, kao i uspjesi drugih naših generacija su pokazatelj kvalitetnog i sistematičnog rada te profesionalnog pristupa u radu sa djecom. Mi gordo nosimo zastavu Bosne i Hercegovine na internacionalnim takmičenjima i pokazujemo da se može postizati evropski uspjeh ako smo odgovorni i ozbiljni, rekao je trener Hajdarević.

Bambinosi su postali širom regije prepoznatljiva bh. škola fudbala kojoj se s pravom odaje priznanje na domaćoj i evropskoj nogometnoj sceni. Nizanje uspjeha raznih generacija ove škole, osmjesi dječaka i mnogobrojni pehari u sehari govore sve.

PODIJELI