PODIJELI

Mladi, ambiciozni, svestrani ljudi, BiH ih je puna. Jedan takav primjer dolazi nam sa obala Vrbasa. Mlada Banjalučanka, 17-godišnja, Lana Knežević aktivna je rukometašica ŽRK Omladinac, novog člana Prve lige RS, a pored toga Lana lagano ulazi u sudijske vode gdje sudi Drugu ligu RS u rukometu.

Sport nije njena jedina ljubav. Pored navedenog, ova 17-godišnja Banjalučanka je PR u Mreži savjeta učenika banjalučke regije, vršnjački je edukator u dvije organizacije, volonter u domu za nezbrinutu djecu, te član “Interact” kluba i kluba “Budi muško” koji se bavi diskrimnacijom i borbom protiv nasilja. Govori engleski jezik, ide na kurs japanskog jezika. U augustu puni 18 godina. Učenica je trećeg razreda SŠC Gemit Apeiron – smjer fizioterapeutski tehničar i odlična je učenica sa prosjekom 5,0.

“Kako sve ambiciozne ljude, tako i mene ka uspjehu vodi ljubav. Ljubav prema školi, rukometu, djeci, aktivizmu. Ljubav prema boljoj verziji mene. Istina, ponekad je naporno trčati sa sastanka na trening, po dolasku sa konferencije se pakovati i putovati na utakmicu, provesti po čitav dan u dvorani, učiti, držati instrukcije ali ista ta ljubav je ono što me i dalje drži u svemu”, rekla je mlada Banjalučanka za Sportske.ba, a zatim dodala:

“Vjerovatno ću jednoga dana doći do raskrsnice na kojoj ću morati birati i opredijeliti se za manji broj stvari, ali sve dok me put ne dovede pred tu raskrsnicu nastaviću istim tempom i nadam se, biti što uspješnija na svakom polju.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI