PODIJELI

Mirza Teletović izabran je za novog predsjednika Košarkaškog saveza BiH. Vijest da je Mirza Teletović postao prvi čovjek krovne kuće bh. košarke, obradovala je sve simpatizere ovog sporta u državi, ali nekadašnjeg košarkaškog asa ne čeka niti malo lagan zadatak.

Zanimljivu poruku poslao mu je bivši generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić, koji je Mirzi poželio sreću, ali i nagovijestio da ga čeka period kada će izdvajati iz svog džepa i trošiti svoj ugled.

“Nakon sjednice Upravnog odbora, na kojoj sam bio prisutan, čestitam sada i javno Mirzi Teletoviću na izboru za novog predsjednika Košarkaškog saveza BiH, novoizabranim članovima Upravnog odbora KS BiH i Nataši Bašović na izboru za v.d. generalnog sekretara, čime i službeno prestaje moje djelovanje u Savezu. Izražavam zadovoljstvo da su ove promjene nastale bez tenzija i da sam dobio zahvalnost za svoj angažman od većine članova UO KS BiH. Sigurno je da na moju pomoć mogu računati, a ne na sabotaže kakve su u našem društvu uvijek prisutne od strane odlazećih struktura. Ono što Mirzu u prvom redu, a tako i ostale članove UO, čeka jesu igrači koji ne žele igrati za svoju zemlju, a mi im se svejedno divimo. Treneri koji ne žele trenirati svoju zemlju, a mi im dodjeljujemo kojekakve nagrade. Političari koji ni u primisli ne shvaćaju važnost sporta u potvrđivanju državnosti svoje zemlje, a mi za njih bjesomučno glasamo. Privrednici koji ne daju lako novac za reprezentacije, a i kako bi im čovjek zamjerio kad vide gore pobrojane navode. Čeka te i to da ćeš trošiti svoje novce i ugled kad “zagusti”, kako sam i ja, a “zagustit” će često. I nadam se dugom strpljenju kada to učiniš, a kada te nakon toga budu proganjali čak i oni koji od toga budu imali direktne koristi. Mentalitet nam je jedinstven i gadan, ali mene je držalo da mi je domovina jedna i lijepa i puna potencijala da bude drugačije. I tebe će to držati, nadam se. Želim novoj upravljačkoj strukturi KS BiH ustrajnosti koje je meni, “najljudskije” rečeno, u jednom trenutku ponestalo. O mom doprinosu Savezu dajmo vremenu da se i meni samom i javnosti kaže da li je bio pozitivan ili ne. Ne treba sada srljati, da kažem to trenerskim rječniko”, napisao je Barbarić