PODIJELI

Quique Settien predstavljen je danas kao novi trener Barcelone. Setien, koji iza sebe nema niti jedan osvojeni trofej u trenerskoj karijeri, na Nou Camp dolazi sa referncom da preferira ofanzivni fudbal.

“Zahvalio bih se na mogućnosti da budem ovdje. Ni u najboljim snovima to nisam mogao sanjati. Vrlo sam emotivna osoba i suočavam se sa tim izazovom, koji ću pokušati prenijeti na igrače, jer svi znamo da zavisimo od njih. Želim vam prenijeti samopouzdanje i želju za pobjedom. Jučer sam u svom selu hodao sa kravama, a danas sam ovdje sa najboljim igračima svijeta”, rekao je u obraćanju novinarima Quique Setien, koji je najavio i razgovor sa Ernestom Valverdeom, kojem se javno zahvalio što mu je ostavio ekipu koja je trenutno lider španskog prenstva.

Potom je govorio i o onome šta planira uraditi sa ekipom.

“Moj cilj je osvojiti sve što se može osvojiti. Ovaj klub nema drugog načina nego da se svake godine usavršava i osvoji što više titula osim što mora igrati dobro. Mislim da je najbolji put do pobjede da igrate dobro.

Setien će imati priliku raditi sa Messijem, a govoriti o Argentincu i diviti mu se neizbježno je pitanje kada dolazite u Barcelonu.

“Uživao sam posljednjih 12 ili 14 godina da sjednem pored TV-a i gledam ovu ekipu. Danas počinjem trenirati najboljeg igrača svijeta i njegove saigrače. Još uvijek nisam svjestan šta to znači”, govorio je Setien.

PODIJELI