PODIJELI

Barcelona je priredila svojim navijačima još jedno razočarenje u La Ligi, ovaj put na gostovanju kod Atletico Madrida.

Konačno je Atletico u posljednjih 10 godina pod vodstvom Diega Simeonea dobio Barcelonu u ligaškom obračunu, zahvaljujući indisponiranom gostu iz Katalonije i velikoj greški njemačkog golmana Marc-Andre ter Stegena.

Nijemac je, podsjetimo, istrčao sa svog gola u stilu svog zemljaka Manuela Neuera, ali je Yannick Carrasco prvi stigao do lopte, zaobišao ga i istu poslao u mrežu.

Ovaj poraz probudio je krizu koja vlada u Barceloni. Katalonci su u finansijskim problemima, nekoliko velikih zvijezda, uključujući Lea Messija imali su veliku želju otići ili će to možda uskoro učiniti, klub je nedavno ostao bez kompletne uprave, a navijači mole Boga da ode i trener Ronald Koeman…

Kombinacija svega toga dovela je do očajnog početka sezone i malo ko se sjeća kada je posljednji put Barca imala ovako slabo otvaranje sezone. Posljednji je put Barca osvojila 11 bodova nakon osam uvodnih kola bilo je u sezoni 1991/92. Od tada, dakle je prošlo skoro tri desetljeća, tako da vam je jasno koliko je ovo lošt start za klub poput Barcelone.

Barca je samo četiri boda od zone ispadanja, a čak su i oni najzagriženiji i optimističniji navijači već prihvatili poraz i odustali od titule, bez obzira što je tek počelo prvenstvo.

PODIJELI