PODIJELI

U Barceloni su održali sastanak sa sva četiri kapitena, Messijem, Busqetsom, Piqueom i Sergiom Robertom i dobili su pristanak da im smanje plate. Oni će navodno izvršiti pritisak na ostatak tima, kako bi se oslobodio prostor u budžetu, jer plate su probile sa porezima milijardu evra.

To će pomoći i da se ostvare ljetnji ciljevi, povratak Neymara i dovođenje napadača, i dalje vjeruju da će uz prodaje nekolicine fudbalera biti u mogućnosti da plate klauzulu za Lautara Martineza.

Ko bi sve mogao da ode?

Prvi na listi je Coutinho, za koga ima interesovanja, čak četiri kluba PL žele da ga dovedu, u pitanju su Arsenal, City, United i Chelsea, mada će Barsa morati da se odrekne velikog novca koji je uložila u Brazilca.

Drugi na listi je Dembele koji bi mogao da bude dio posla oko Lautara Martineza, ako se oporavi, a Inter bi prihvatio i da dio transfera bude Vidal.

Što se Neymara tiče, klub je čak prema nekim informacijama spreman da Parižanima bude ponuđen i Griezmann, koji također ima ogromnu platu, a nije se snašao.

Barcelona bi željela i Laportea iz Cityja, mada će se Guardiola teško odreći Baskijca, čak i ako klub bude izbačen iz Lige šampiona. Moglo bi da se desi da možda Laporte na svoj zahtev bude stavljen na transfer listu, ali je problem što bi suma bila ogromna.

Ambiciozni planovi se poklapaju sa željom Bertomeua da ojača pozicije svog kandidata za nasljednika i suprotstavi se Viktoru Fontu za koga rade Xavi i još neki bivši igrači.

Ako stigne Neymar, kao i Lautaro (ili Aubameyang kao alternativa) sadašnji predsjednik se nada da će Messi produžiti ugovor na još tri sezone što bi bio glavni adut u predsjedničkoj trci.