PODIJELI
Foto: FK Tuzla City

Fudbaleri Širokog Brijega su u 13. kolu m:tel Premijer lige BiH došli do velikog boda.

Malo ko je Širokobriježanima davao šanse na Tušnju. Trener Toni Karačić u goste kod Tuzla Cityja bio je primoran da povede čak 14 fudbalera do 21 godine, od čega je njih osmoro bilo u prvoj postavi, a i sa “vrtićem” na kraju je uspio osvojiti bod (1:1).

Po završetku utakmice uslijedilo je veliko slavlje u svlačionicu. Vidjelo se da Široki Brijeg ne mora brinuti za budućnost, zbog čega je posebno drago bilo treneru gostiju, za razliku od kojeg je Nermin Bašić bio daleko tiši.

Dodatni motiv gostima iz Hercegovine bile su upravo Bašićeve riječi uoči utakmice.

“Mi se svi nalazimo u nekom kompliciranim situacijama. Želim ozbiljno shvatiti tu utakmicu. Ne znam ni kako će se sabrati i doći, ali i ne interesira me uopće jer se mi bavimo sami sobom”, rekao je, između ostalog, Bašić kada su ga pitali o problemima sa kojim se suočava Široki Brijeg.

Ružno je to zvučalo s Bašićeve strane, a kada je zapravo to i shvatio, bio je primoran izvinjavati se. Ostaje da se vidi da li će ovaj mladi stručnjak uspjeti “probuditi” ovaj tim čiji je glavni finansijer Azmir Husić osigurao sve uslove kako bi se ostvario zacrtani cilj – plasman u Evropu.

Široki je sad peti s 18 bodova, a Tuzla City šesti sa bodom manje.

PODIJELI