Connect with us

Fudbal

Bašić priredio iznenađenje u Sloveniji

Objavljeno prije

,

Radomlje, kojeg vodi bh.stručnjak Nermin Bašić kao “autsajder” je uzeo bod na gostovanju u Mariboru.

Domćin je očekivao sigurnu pobjedu, a mogli su ostati i bez boda. S remijem (0:0) Radomlje je na korak do ostvarenja cilja i opstanka u elitnom rangu. Što je ravno podvigu, ako se zna kakvu je bodovnu zalihu zatekao Bašić.

U proljetnom dijelu je zasukao rukave, u hodu uigravao tim i rezultati su tu. U proljetnom dijelu je Bašićev tim u samom vrhu. Osim što mu je svaka utakmica bila “meč lopta” Bašić je hrabro forsirao mlade igrače. I po tome je osvježenje u slovenačkom nogometu.

Hajduk je za klub partnera izabrao upravo Radomlje. Brojne trenere propisima se tjera da forsiraju mlade igrače, a Bašiću je to poseban izazov.

Nermin Bašić je igračku karijeru, do povrede, gradio u BiH, a još uvjek drži rekord najmlađeg trenera s profi licencom u BiH.

Uspješno je vodio nekoliko bh.prvoligaša i premijerligaša. Osim ovih, u reference mu se ubraja prijateljstvo s Ćirom Blaźevićem. Trener svih trenera Bašu je “targetirao” kao svog nasljednika. Oba su iz Travnika. I Bašić je, kao i Ćiro radi povrede ranije skončao igračku karijeru…

D.K.

NAJČITANIJE