PODIJELI

Na današnjem sastanku u Münchenu, nadzorni odbor Bayerna, jednoglasno je odlučio imenovati Hasana Salihamidžića u upravni odbor višestrukog njemačkog prvaka. Legendarni reprezentativac Bosne i Hercegovine na novu dužnost stupa 1. jula 2020. godine.

Trenutni ugovor Hasana Salihamidžića na poziciji sportskog direktora ističe 30. juna 2020. godine. Salihamidžić je na ovu poziciju imenovan 1. augusta 2017. godine. Za vrijeme njegovog mandata, Bayerna je osvojio dva njemačka prvenstva (2018. i 2019.), jedan Kup (2019.). Hasanova uloga u podizanju U23 ekipe Bayerna u trećoj Bundesligi je evidentna, kao I činjenica da pod njegovim mandatom mlađe selekcije Bayerna osvojile nekoliko titula.
Herbert Hainer, predsjednik Upravnog odbora Bayern München AG, kaže:

“Hasan Salihamidžić je u svojoj ulozi sportskog direktora postigao veliki napredak u prvom timu Bayerna, ali i u omladinskom pogonu u posljednje dvije i pol godine. Nadzorni odbor je uvjeren da je Hasan pravi čovjek koji će oblikovati i odgovarati za sportsku budućnost Bayerna u narednim godinama. ”

Hasan Salihamidžić je nakon sastanka rekao:

‘’Želio bih zahvaliti nadzornom odboru, Uli Hoeneßu i Herbertu Haineru na ukazanom povjerenju i uvažavanju. Radujem se što ću raditi s kolegama u odboru. Zajedno imamo zadatak i obvezu kreirati Bayernovu budućnost kako bismo bili uspješni i sačuvali svoj identitet. Također bih htio zahvaliti Karlu-Heinzu Rummeniggeu koji mi je pružio značajnu podršku u protekle dvije godine. Ponosan sam što radim za ovaj sjajni klub.”

PODIJELI