PODIJELI

Fudbalska reprezentacija BiH je na Kipru doživjela brodolom. Ekspedicija Mehmeda Baždarevića je vodila 2:0, ali je na kraju poražena sa 3:2.

Selektor bh. reprezentacije poslije utakmice nije imao pravo objašenjenje za fijasko u drugom poluvremenu.

“Ko može ovo objasniti? Imali smo sreću da vodimo 2:0 i sa ovako iskusnom ekipom je nepojmljivo da izgubimo. Za mene je ovaj poraz najteži u karijeri. Jedostavno, nismo znali šta da radimo. Kao da igramo sa prvacima svijeta. Bilo je jako teško šta reći, osim toga da sam razočaran i zaslužujemo sve najgore kritike”, rekao je Baždarević, te je dodao:

“Svi smo odgovorno za ovo što se desilo. Radi se o nacionalnom grbu, ja sam prvi odgovoran. Imali smo sve u svojim rukama. Igrali smo kao amateri”.

Naglasio je kako on i ostatak ekipe nisu odradili posao za koji su plaćeni.

“Nismo odradili naš posao. Naša reprezentacija ostaje u igri za baraž, ali s ovakvom igrom i ponašanjem ne zaslužujemo biti tamo. Još jednom kazen, razočaran sam. Žao mi je što smo doživjeli ovo što smu doživjeli večeras. Teško je bilo šta više reći”.

“Nismo radili onaj posao za koji smo plaćeni. Nismo igrali za majicu koju nosimo. Da li smo imali strah od pobjede, zašto je sve blokiralo ne znam. Nisam ni pomišljao da se može desiti nešto ovako”, rekao je Baždarević.

PODIJELI