PODIJELI

Mehmed Baždarević, selektor koji u dva ciklusa nije uspio izboriti plasman na Evropsko i Svjetsko prvenstvo još uvijek se nada da bi moglo doći do preokreta kao u meksičkim “sapunicama” oko izbora selektora.

Kako je bh. javnost podijeljena između Mehe Kodre i Amara Osima, a Robert Prosinečki je oprezan, Baždarević vjeruje da u nogometnoj vladi može pridobiti dvanaest ruku.

Premda oni glavni “igrači” u Savezu uopšte ne razmišljaju o toj opciji, u raji sve više vlada mišljenje, kako, ipak, nije sve do selektora. Što je nedavno priznao i Miralem Pjanić.

Ni Edin Džeko nije “hladan” na Baždarevića, pogotovo što se i sam uvjerio u karakter nekih čelnika Saveza. U kampanji oko izbora novog selektora sve se pitalo, od portira do belosvjetskih menadžera, samo se ignorisalo mišljenje najboljeg bh. ambasadora, godinama najveću zvijezdu bh. nogometa i najpopularnijeg sportistu na ovim prostorima.

Očita je namjera pojedinaca da se Džeku drži podalje, jer su svjesni njegove karizme i autoriteta. Kako njihovo vrijeme prolazi, tako je sve izvjesnije da će Edin Džeko za tri-četiri godine biti novi lider bh. Saveza! Svidjelo se ili ne ovima koji danas vladaju bh. nogometom.

(E.B./Sportske.ba)

PODIJELI