PODIJELI

RAZGOVARAO: Adnan PLOČO

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, predvođena novim selektorom Duškom Bajevićem, odigrala je dvije utakmice u Ligi A Lige nacija. Remizirali smo sa Italijom u Firenci, a onda smo sinoć na Bilinom polju poraženi od Poljske.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević kazao je u razgovoru za Sportske.ba da, prije svega, trebamo izvući pouke iz ove dvije utakmice. Vjeruje da ova reprezentacija ima kvaliteta i da je selektor vidio sa čim raspolaže u ovom trenutku.

-Žao mi je što rezultat protiv Poljske nije bio bolji. Tu utakmicu nisam gledao jer sam imao obaveza u klubu. Gledao sam drugu ekipu, jer nas očekuje puno posla. Portiv Italije sam gledao i bilo je dobro. Igramo u najjačoj grupi od svih u Ligi nacija. Mislim da tu ne treba tražiti neki veliki rezultat, jer je grupa zaista teška. Ove dvije utakmice poslužile su selektoru i stručnom štabu da vidi sa čim raspolaže u ovom trenutku i na koga može računati u budućnosti – kazao je Baždarević, a zatim nastavio:

– Ova reprezntacija ima potencijala. Većinu igrača poznajem, neke smo i mi, u periodu dok sam ja bio selektor, pozivali, skautirali. Trebamo izvući pouke iz ove dvije utakmice i najbolje se spremiti za utakmice baraža koje nas očekuju u oktobru.

Baždarević vjeruje kako kroz baraž za plasman na Evropsko prvenstvo možemo otići na smotru najboljih evropskih reprezentacija.

– Kako sam već rekao ova reprezentacija ima potencijala. Siguran sam da se možemo plasirati na Evropsko prvenstvo. Ako budemo pravi, damo svoj maksimum, uspjeh neće izostati. Vjerujem u ovu reprezentaciju. Sto posto sam uz ove momke, svim srcem navijam za njih i imaju moju punu podršku – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Mehmed Baždarević.

PODIJELI