Connect with us

Fudbal

Bh.novinari nadigrali Crnogorce na internacionalnom turniru u Ulcinju i plasirali se u finale

Objavljeno prije

,

Bh.novinari su izborili finale na drugom internacionalnom nogometnom turniru u Ulcinju.

Novinarska reprezentacija BiH s 5:4 nadigrala je domaćina tim Crne Gore. Doslovce ginulo se za svaku loptu, išlo glavom na suparničku nogu, a bilo je atraktivnih poteza i golova…

Bh.tim predvođen kapetanom Mirzom Kolarom, iako branioc naslova, nije bio favorit u sinoćnjem meču. Zato što su Crnogorci došli u vrlo jakom sastavu. Istina, bez dokazanih haklera, poput Vlade Perovića, Todora Brajkovića, Nebojše Šofranca, Uroša Radulovića…

Za ovu utakmicu vladalo je veliko zanimanje prisutnih, jer su utakmice crnogorskih i bh.novinara godinama krasile pozitivno rivalstvo.

Briljirali su “klixovci” nezadrživi Nermin Kustura i mladi Tarik Saletović.

U njihovoj “režiji” postignuto je svih pet golova. Kolar je kao uvijek odigrao kapitenski. Dosta dobro odigrali su Kenan Cinac, Dino Hrkić. Najveće iznenađenje turnira bio je nastup kolege Edina Borovine s portala fokus.ba. Koji, inače godinama ne nastupa. Za čuvanje neugodni Borovina bio je prevaga..

Ekipu su odlično vodili Slaviša Vukašinović, Emir Đuderija, Jasmin Hukić, Tarik Šatara i Sinan Sinanović.

Nastup novinara na 2.internacionalnom turniru u Ulcinju podržali su generalni sponzor Mozzart. U skladu sa slogamom BUDI POBJEDNIK, ponašali su se bh.novinari. Odlazak bh.novinara u Ulcinj podržao je Grad Sarajevo, odnosno gradonačelnica Benjamina Karić.

N.I.

NAJČITANIJE