PODIJELI
FOTO: Mondo.ba

Fahrudin Šolbić pred tv kamerama Arena Sport je podnio ostavku minutu nakon što je završena utakmica u Banja Luci.

I predsjednik Mensur Mušija je, po izlasku iz lože saznao da je Mladost ostala bez trenera. Premda je poraz bio očekivan, ostavka u kamere iznenadila je, ne samo fanove Mladosti. Tim iz Doboja bio je u najnepovoljnijem položaju. Dok su svi premijerligaši igrali utakmice, uigravali linije, igrači Mladosti bili su u bolničkom karantinu. Kada se stanje normaliziralo bilo je premalo vremena da se tim koliko toliko uigra. Osim toga, prof. Šolbić ima jednu od najmlađih ekipa u BiH. Ako tome dodamo da se Mladost postavila dosta visoko, što je nogometni “suicid”, tih 6:0 i nije katastrofalno. Šta tek da kažu navijači Veleža. Koji očekuju da se Rođeni bore za Evropu, a na Grbavici su se predali nakon samo pola sata igre.

Za Mladost slijedi još jedno veliko iskušenje. Dolazi prvak FK Sarajevo. U sjećanju je “šestica” od istog suparnika. Današnja Mladost slabija je od one ekipe koja se nije mogla časnije suprotstaviti bordo divovima.

Trening prvog tima zakazao je “dežurni” spasilac Elvedin Beganović. Koji je s profi licencom “pokrivao” prof. Šolbića. Karakternog i vrijednog trenera gospodskih manira. Koji nema nimalo trenerske “namazanosti” što je, očito nužno u ovom poslu. Nije pravdao poraz, nije tražio dodatno vrijeme, već je odgovornost preuzeo na sebe.

Sportske.ba saznaju kako bi Mladost mogla angažirati trenera iz Afrike. Da, iz Angole. Nermin Bašić voljan je vratiti se u bh.nogomet. Simpatije su obostrane. I ljudi u Mladosti bi željeli temperamentnog i radišnog trenera. Koji voli izazove. Navodno bi Bašić već sutra mogao doći, ali prepreka mu je ugovor u Angoli. Kada zvanično prestanu obaveze sa sadašnjim klubom u Angoli Bašić dolazi u Doboj. Do posla neće doći ako “Bega” iznenadi Sarajevo. Bod protiv šampiona bio bi ravan podvigu. I Mušija je svjestan da je dobro imati klupskog vojnika i profesionalca kakav je Elvedin Beganović.

(R.S.)

PODIJELI