PODIJELI

Liverpool će u mjesecu decembru napraviti presedan u evropskom fudbalu.

U dva dana igrat će dvije utakmice na dva različita kontitnenta u dva različita takmičenja.

Dakle, 17.12. igrat će četvrtfinale Liga Kupa protiv Aston Vile, a 18.12. če nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu u Kataru.

Ovo znači da će Klopp miksati sastave, tačnije protiv Vile u Liga Kupu će igrati momci koji su odigrali epski meč 5:5 protiv Arsenala. Tu će biti Brewster, Williams, Elliot, Callaher, Clarkson, Boyes… Na SP će igrati najjači tim Redsa. Ali, sada se dolazi do klupe. Klopp na SP navjerovatnije vodi 20 igrača, što znači, da će na klupi biti prvotimci poput Matipa, Lallane, Origija, Oxa…

Ovo ostavlja prostor za pitanje, ko će onda biti u rezervama na meču protiv Ville? Tu će Redsi priključiti još neke momke iz U21 i U23 ekipe, koji igraju rezervnu Premier ligu, a među njima bi mogao biti i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dal Varešanović, koji će možda tako dobiti najljepši novogdišnji poklon, a to je debi u dresu aktuelnih prvaka Evrope.

Da sumiramo. Liverpool će na SP igrati u standardnom sastavu: Alisson, Lovren, Van Dijk, Robertson, Trent, Henderson, Wijnadlum, Keita, Salah, Mane, Firmino, a na klupi će biti: Adrian, Matip, Milner, Lallana, Oxlaide Cahmabrlain , Origi, Gomez, Jones.

Protiv Ville će na teren istrčati vjerovatno: Callaher, Van Der Berg, Boyes, Norris, Williams, Clarkson, Dixon -Bonner, Longstaff, Brewster, Hill, Elliot, a na klupi bi mogli biti: Oryzinsky, Cain, Clayton, Morton , Savage, Koumetio i naš Varešanović.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI