PODIJELI

Posljednjih mjeseci cijelim svijetom hara koronavirus, koji je do sada odnio ogroman broj ljudskih života. Sve je započelo u Kini, da bi se epicentar pandemije prebacio na Evropu. Svakim danom je sve više zaraženih, a izuzetak nisu ni sportisti, koji su prekinuli sa svim svojim aktivnostima, te su skoro svi u kućnoj izolaciji.

 

Najpogođenija država u Evropi je Italija, u kojoj se žrtve svaki dan broje u stotinama, a upravo u Italiji nastupa veliki broj bh. reprezentativaca koji su u velikoj opasnosti od koronavirusa. Trenutno su najugroženiji Miralem Pjanić (Juventus), te Rade Krunić i Asmir Begović (AC Milan).

Upravo su u ova dva italijanska kluba potvrđeni slučajevi koronavirusa. U Juventusu je već odavno poznato da je Daniele Rugani zaražen, a potvrđeno je da su zaraženi i Blaise Matuidi te Paolo Dybala. Naš reprezentativac je trenutno van Italije, te se nalazi u Luksemburgu.

 

Rade Krunić i Asmir Begović nastupaju za Milan, koji je sinoć potvrdio kako su zaraženi legenda kluba i član uprave Paolo Maldini, te njegovi sin, Daniel Maldini koji nastupa za ovaj klub.

 

U Italiji još nastupaju kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko (Roma), Mato Jajalo (Udinese), Senad Lulić (Lazio), Daniel Pavlović (Perugia), Ervin Zukanović (SPAL)

 

Pored Italije, druga najpogođenija zemlja je Španija, a tamo nastupa naš reprezentativac Kenan Kodro (Athletic Bilbao).

 

(S.Tikveša/Sportske.ba)