PODIJELI

 

U ponedjeljak će Robert Prosinečki objaviti imena igrača na koje računa za utakmice s Lihtenštajnom i Armenijom. Na spisku će biti uglavnom oni koji su igrali tokom Lige nacija i protekle kvalifikacijske utakmice. Osim nekih, poput Samira Memiševića, koji zbog povrede neće biti na raspolaganju.

Poznato je da se kod Prosinečkog teško ulazi u reprezentaciju, ali i teško ispada. Čak i kad mu klub igra u nižem rangu ili je sam igrač prisiljen mijenjati sredinu.

Raduje odlična forma Amera Gojaka, koji je s Dinamo i sjajnim golom protutanjao kroz Budimpeštu. Reprezentacija danas i ko zna kada će imati zamjenu za Edina Džeku, ali u Gojaku ima alternativu danas sutra za Pjanića! Kad god je Amer dobio priliku u reprezentaciji pokazao je kvalitet.

“Stožer” reprezentacije ozbiljno razmišlja o još jednom dinamovcu. O Izetu Hajroviću, koji igra na visokoj razini. Premda nije bio u timu koji je “osvojio” Ligu nacija, Prosinečki mu nije zatvorio vrata reprezentacije. Ni Izetu, niti bilo kojem drugom. Selektor samo nije želio gomilati igrače na istoj poziciji.

Utakmice s Lihtenštajnom i Armenijom naizgled su lakše, ali su ovakvi suparnici “nagazne mine”. Kome Lihtenštajn otkine bod taj gubi kvalifikacije. I Armenija, koja se na Grbavici pokazala kao vrlo žilav protivnik, želi popraviti poziciju i povoljnim ishodom napraviti pomak na fifinoj rang listi.

 

R.S./Sportske.ba

PODIJELI