PODIJELI

Robert Prosinečki nije zadovoljan formom nekih igrača s prethodnog spiska, pa je pripremio neka iznenađenja.

Na spisku, koji će saopštiti sutra, je nekoliko povratnika. Najzvučnije ime je kontraverzni Ognjen Vranješ. Vranješu će biti ponuđeno da sam odluči hoće li se vratiti u reprezentaciju ili će čekati “bolja vremena” i Ligu nacija kada će mu Savez “pasti na koljena” samo da se izbori nastup na EP i zaradi desetak miliona eura.

Prosinečki se večeras sastao s Elvedinom Begićem, predsjednikom NSBiH i Darkom Ljubojevićem, sekretarom stručnog štaba. Begić sutra putuje na sjednicu Izvršnog odbora UEFA-e, a Ljubojević će kontaktirati sve pozvane i slati pozive “Zmajevima”.

Na popisu bi trebao biti i Armin Hodžić, “topnik” koji briljira u mađarskom Videoton MOL-u. Poziv očekuje i Aldin Turkeš, koji je sa sedam golova najbolji igrač švicarske Lozane. S dva gola protiv Vaduza na najbolji je način poslao poruku Prosinečkom. Radi se o mladom i vrlo nadarenom napadaču, koji je u prvom nastupu za U 21 postigao gol. Švicarski savez se nada da bi Turkeša mogli “preoteti” Prosinečkom.

Na spisku neće biti jednog standardnog igrača iz zadnje linije. Koji je ispao sa spiska zbog slabe forme. Poziv bi mogao dobiti defanzivac Besim Šerbečić, stoper Sarajeva. Bh.reprezentacija igra dvije ključne utakmice najprije s Finskom, potom gostuje Grčkoj. Jedini način da se osigura plasman na Evropsko prvenstvo jeste da “Zmajevi” pobijede sve do kraja i da se poklope drugi rezultati. Pripreme za utakmice s Finskom počinju 5.oktobra u Zenici, premda su neki glavni igrači izrazili nezadovoljstvo zato što se ne pripremaju u Sarajevu. Kako god prođu kvalifikacije bh.reprezentacija ima opipljive šanse da kroz Ligu naciju izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

(Sportske.ba)

PODIJELI