PODIJELI

Bosanskohercegovački rukometni stručnjak Velimir Petković novi je trener CSKA.

Nakon što je u martu ove godine preuzeo reprezentaciju Rusije, sada je objavljeno kako je 64-godišnji Petko zvanično preuzeo i trenersku palicu u ekipi CSKA iz Moskve.

Ovo je za Petkovića dodatni izazov nakon dosta uspjeha koji je ostvario radeći gotovo 30 godina u Njemačkoj, a u razgovoru za Glas Srpske priznao je da nije baš objeručke prihvatio poziv iz Moskve.

“Sedam dana me je predsjednik Shishkarev ubjeđivao da prihvatim ponudu i na kraju sam ipak pristao, iako znam da me čeka težak posao. Zbog trenutne situacije sa virusom korona nisam u mogućnosti da angažujem saradnike koje sam želio sa sobom, ali se nadam da će to u budućnosti ipak biti riješeno”, kazao je Petković, pa dodao:

“Inače, Shishkarev je izuzetno bogat čovjek, koji želi da njegov klub bude u vrhu, ne ruskog, već evropskog rukometa. Nije tražio od mene titulu na kraju ove sezone, već da se CSKA što više približi trenutno neprikosnovenim Čehovskim medvedima. Kroz to imam zadatak da vratim u formu šest reprezentativaca koji bi u budućnosti trebalo da budu nosioci igre u CSKA i reprezentaciji”, istakao je.

Na klupi CSKA je naslijedio Olega Kuleshova.

PODIJELI