PODIJELI

Fudbaler Malmea Anel Ahmedhodžić, sve je bliže reprezentaciji BiH. Ahmedhodžića još jako malo dijeli od debija u dresu “Zmajeva”, a o tome u posljednje vrijeme sve više pišu i mediji u Švedskoj.

Nakon što je Dario Slomić, koji je veza između NS BiH i fudbalera Malmea, za “Sportske.ba” potvrdio razgovore, švedski mediji kontaktirali su igračevog oca Mirsada AHmehodžića.

VEZANI TEKST – Ekskluzivno iz Švedske za Sportske.ba: Evo definitivnog odgovora potencijalnog Zmaja

-Tačno je da smo imali kontakte sa ljudima iz Bosne. Jučer sam razgovarao sa Zvjezdanom Misimovićem, a večeras će me nazvati selektor Duško Bajević, rekao je otac fudbalera za švedski portal Fotbolldirekt.se.

– Anel me pitao kakvu odluku treba da donese. Rekao sam mu da odluku on mora donijeti. Teško mu je, jer je za Švedsku igrao od svoje 15 godine. Odluka će biti teška, ali je mora donijeti sam. Jučer sam razgovarao sa Markusom Rosenbergom (Anelovg agent). Rekao mi je da je Švedska zainteresovana, ali je neizvjesno hoe li igrati. U Bosni su mu obećali mjesto, on je njihov prvi izbor. Anel će vjerovatno dolučiti tokom ljeta, dodao je Mirsad Ahmedhodžić.

U slučaju da izabere BiH, AHmedhodžić bi u timu Duška Bajevića mogao biti već u septembru u Ligi nacija.

PODIJELI