PODIJELI

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje će se održati u mađarskom gradu Szekesfehervaru od 21. do 27. avgusta.

Naši najbolji reprezentativci proteklih sedam dana su proveli u Vitezu, gdje su spremali za odbranu prošlogodišnje bronze.

“Nalazimo se u jako teškoj skupini sa Ukrajinom koja nam je nepoznanica, a Škotska je kao i Slovačka posljednja tri Evropska prvenstva prolazila skupinu pa čak dolazili su i do polufinala”, kazao je selektor Josip Kupreškić.

Da nas ove i godine očekuje pravi fudbalski spektakl potvrđuje selektor Kupreškić u nastavku razgovora.

“Ove godine će biti najjače prvenstvo, gdje sa sigurnošću mogu reći da ima deset favorite za prvaka”, ističe on u nastavku.

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se održalo u istarskom gradiću Vrsaru u Hrvatskoj osvojila je bronzanu medalju.

“Dečke uopće nećemo opterećivati prošlogodišnjim povijesnim uspjehom, a plan je da idemo utakmicu po utakmicu, pa nas trenutno zanima samo prva protiv Ukrajine”, otkriva nam u nastavku razgovora selektor Kupreškić.

“Nakon našeg debija na proteklom miniEuru u Hrvatskoj i osvajanja bronze, možemo biti ponosni i zadovoljni. Evropsko prvenstvo se održava u Mađarskoj, te mislim da će biti još kvalitetnije i svakako da neće biti lako ponoviti ovaj uspjeh. Nećemo više biti nepoznanica drugima i sigurno nas neće podcijeniti kao u Hrvatskoj”, kazao nam je Bojan Rajković inače predsjednik udruženja za promicanje mininogometa i rekreacije.

Ambicije i kvalitet mininogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine prepoznali su društveno odgovorne kompanije Boreas d.o.o. i Hayat televizija, kao i pivnica “Stella” Novi Travnik, Ecos d.o.o. Vitez, HT Eronet i “Joma”.

Selektor Josip Kupreškić izrazo je posebnu zahvalnost ovim sponzorima i istakao kako bez njih ne bi bio mogući nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Naša reprezentacija u ponedjeljak igra sa Ukrajinom sa početkom u 11 sati, dok je drugi susret dan kasnije protiv Škotske sa početkom u 18 sati. 25.08. naši momci odmjeriti će snage protiv Slovačke sa početkom u 21 sat. Sve utakmice u izravnom prijenosu prenosit će Hayat TV.

PODIJELI