PODIJELI

Dok su zbog pandemije korona virusa zaustavljena sva fudbalska takmičenja, e-reprezentativci su bili aktivni i odigrali su kvalifikacije za UEFA eEuro 2020. putem platforme KONAMI eFootball PES 2020.

10 prvoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacionih grupa, među kojim je i Bosna i Hercegovina, ostvarilo je plasman na završnicu eEura, dok će još 6 učesnika biti poznato nakon play-offa.

Reprezentativci BiH u Pro Evolution Socceru Feđa Đedović i Igor Zečević ostvarili su kvalifikacije završili bez poraza, na prvom mjestu u grupi C ispred Kazahstana, Moldavije, Sjeverne Makedonije i Švicarske.

Osim Bosne i Hercegovine, na eEuro su se plasirali Francuska, Njemačka, Grčka, Izrael, Italija Luksemburg, Holandija, Rumunija i Srbija.

Kroz play-off plasman će pokušati da ostvare Austrija, Hrvatska, Finska, Crna Gora, Portugal, Danska, Kazahstan, Litvanija, Španija i Turska.

Završnica eEura 2020. biće održana 23. i 24. maja, a sve kvalifikacione mečeve možete pogledati na zvaničnom UEFA YouTube kanalu.

PODIJELI