PODIJELI

Jučer je zvanično počelo rukometno Evropsko prvenstvo, na kojem naša reprezentacija igra prvi put u svojoj historiji.

Ovaj dan je možda najveći za bh. rukomet ikada, jer smo pokazali da možemo, moramo i hoćemo bolje. Danas igramo protiv domaćina Norveške, moćne rukometne reprezentacije, ali vjerujemo da će Zmajevi pokazati zube, i dokazati da nismo tu došli slučajno.

Izabranici bh. rukometne legende Bilala Šumana, su u Poreču na pripremnom turniru pokazali koliko znaju i mogu, te nas ni rukometna velesila Hrvatska nije uspjela pobjediti. Šumanovi momci danas igraju za historiju, a kao što se sjećamo Ibiševićevog gola protiv Argentine na fudbalskom Svjetskom, tako ćemo da danas dobijemo i nove heroje, zbog kojih će bh. djeca poželjeti da su jednog dana u njihovim dresovima.

Naša reprezentacija igra od 20:30 protiv Norveške, a pored ovog susreta se danas igra još pet mečeva. Od 18:15 igraju: Češka – Austrija, Francuska – Portugal, Slovenija – Poljska; dok se od 20:30 igraju mečevi između: Sj. Makedonija – Ukrajina, Švedska – Švicarska.

Naša reprezentacija će se pored Norveške u narednim danima sastati i sa Portugalom i Francuskom sa kojima je skupa u grupi.

Sretno Zmajevi!

PODIJELI