PODIJELI

RAZGOVARAO: Adnan Pločo

Ivan Brkić je branio nemoguće, Miloš Filipović asistirao, ali junak pobjede Zrinjskog protiv Olimpije u Ljubljani (3:2 op.a) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope bio je Nemanja Bilbija sa dva postignuta gola. Plemići će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv Apoela sa Kipra.

 

Filipović asistirao, a Bilbija pogađao za veliki rezultat Zrinjskog

Pored golova, jedan od najboljih fudbalera Premijer lige BiH, nosio je energijom i borbenošću svoj tim do velike pobjede i bio je ključna figura u timu Mladena Žižovića.

Dan nakon utakmice Bilbija je, vidno raspoložen, iako kako kaže nije spavao ni dva sata govorio iz ljubljanskog hotela za Sportske.ba. Kaže da su svi dali svoj maksimum da prođu dalje i zakažu duel sa Apoelom.

– Utakmica kao utakmica za obje ekipe je bila značajna. Nekako smo shvatili da je prava prilika da se prođe u treće pretkolo i dali smo svoj maksimum da ostvarimo taj rezultat. Utakmica je bila jako zanimljiva. Imala je preokrete, dobre poteze, lijepe golove… Drago mi je da smo pokazali karakter, da se možemo vratiti iz rezultatskog zaostatka i u najtežim trenucima i da smo ostvarili plasman dalje – kaže nam Bilbija.

Bilbija je ponovo bio ključna figura jedne evropske utakmice. Postigao je dva gola, kaže da ga to raduje, ali da je prolazak dalje najvažniji u ovom trenutku.

– Dva gola značajna jako za mene, ali i za cijelu ekipu. Mislim da smo zaista zalužili prolazak dalje i da usrećimo Bosnu i Hercegovinu da ima još jednog predstavnika u trećem pretkolu – iskreno govori napadač Zrinjskog.

 

Bilbija nije mogao sakriti emocije FOTO: Siol.net

Bilbija smatra kako prvo ekipa treba da se dobro odmori, nakon toga da se spreme za duel sa Apoelom i pokušaju napraviti još jedan dobar rezultat.

– Mislim da treba prvo dobro da se odmorimo nakon ovih produžetaka. Odgođena nam je utakmica protiv Širokog Brijega i to će nam dati malo više vremena za odmor i pripremu duela sa Apoelom. Duel sa Kipranima bit će joj jača i još teža provjera u odnosu na Olimpiju. Ipak, prvo treba da se odmorimo, pa ćemo razmišljati o toj utakmici i naravno siguran sam da ćemo i u toj utakmici dati maksimum da prođemo dalje – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Nemanja Bilbija junak Zrinjskog u duelu sa ljubljanskom Olimpijom.

PODIJELI