PODIJELI

Albin Ekdal, vezni fudbaler Sampdorije, proveo je skoro mjesec dana u karantinu nakon što je obolio od COVID-19. Švedski reprezentativac priznao je da je iza njega “težak period“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sampdoria je bila jedan od klubova koji je prošlog mjeseca bio pogođen pandemiju, a 30-godišnjak je bio među prvim igračima za kojeg se u Seriji A utvrdilo da je obolio od COVID-19.

“Bio sam u karantinu mjesec dana i bilo je veoma teško. Pročitao sam nekoliko knjiga, gledao TV serije i filmove, igrao sam PlayStation i malo sam se sunčao, ali prije svega, puno više spavam. To je jedina pozitivna stvar“, napisao je Ekdal na Twitter profilu, prenose italijanski mediji.

Stanovnik Genove govorio je o tome kako je postao otac i životu u gradu te se prisjetio svojih najljepših trenutaka u dresu Sampdorije.

“Postao sam manje sebičan. Život koji mi je najvažniji više nije moj, nego moje kćeri. Želim da bude dobro i moja djevojka mi u tome puno pomaže. Moja porodica se odlično snalazi ovdje, u Genovi. More nam je ispred kuće, što je fantastično za Šveđane, poput nas. U Švedskoj nemamo ovo prelijepo more i zbog toga smo jako sretni. Nikada neću zaboraviti pobjedu u gradskom derbiju protiv Genove, što je veoma važno za naše navijače i drago mi je što sam im mogao pružiti tu radost“, istakao je Ekdal.

Šveđanin je govorio i o najboljim igračima protiv kojih je igrao tokom karijere te je istakao Francka Riberyja, trenutno fudbalera Fiorentine i zemljaka Zlatana Ibrahimovića, napadača Milana.

Ekdal je karijeru počeo u Brommapojkarni, a zatim je nastupa za Juventus, Sienu, Bolognu, Cagliari, Hamburger SV i sada Sampdoriju. Za reprezentaciju Švedske odigrao je 50 utakmica.

PODIJELI