PODIJELI

Kada je priključen prvom timu Sarajeva u julu 2006. godine Almir Pliskaa je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera svoje generacije. Krsila ga je brzina i prodornost, a na Koševu se zadržao pet godina. Sa Sarajevom je osvoji naslov prvaka naše zemlje.

Nikada se nije uspio izboriti za standardno mjesto u prvih jedanaest. Potpunu afirmaciju doživio je u Olimpiku. Igrajući za sarajevske vukove važio je za jednog od najboljih igrača lige. Na Otoci je ostao dvije godine, a onda je otišao u Velež

Nakon toga igrao je za Travnik, Goražde, Zvijezdu iz Gradačca, Slaviju iz Lukavice, albanski Partizani, Moravac u Srbiji, a posljednnju sezonu u profesionalnoj karijeri odigrao je u Čeliku. U ljeto 2017. godine odlučio je da završi karijeru.

U Premijer ligi BiH Pliska je odigrao 113 utakmica. Postigao je 11 golova i upisao devet asistencija. U Prvoj ligi Federacije BiH sakupio je 18 nastupa uz dva postignuta gola. Igrajući za Moravac u Prvoj ligi Srbije je nastupio 11 puta, a protivničke mreže tresao je tri puta. U Albaniji je odigrao pet utakmica i postigao je jedan gol.

Almir Pliska danas živi daleko od bh. fudbala i bavi se poslom koji nema veze sa sportom kojem je posvetio čitav svoj život.

PODIJELI