PODIJELI

Nikola Gnjatović u prošlosti je smatran velikim trenerskim talentom.

Čak je i Srđan Đoković, Novakov otac, jedne prilike izjavio da nije vidio većeg potencijala, međutim borbu za trofeje uskoro je zamijenio onom protiv – heroina.

Zbog pogrešnog puta kojim je ušao na kraju je morao proći kroz bolničko liječenje, a u jednom trenutku bio je primoran raditi i kao konobar.

“Prvi put sam uzeo heroin u 21. godini. Tu kreće moj pakao. Upadam u dugove, narkomanske krize, počinjem krasti ne bih li došao do droge. Pokušavam i dalje igrati tenis, ali mi ne ide. U to vrijeme mi se i obitelj raspada. Više od deset puta sam bio u bolnici. Punih 17 godina sam prolazio kroz strahote koje droga nosi sa sobom. Bivši igrači i kolege govore roditeljima djece koju treniram da sam bivši narkoman i da ne treba djecu dati meni da ih učim tenisu. A ja nikada, i kada sam bio u najtežim krizama, nisam dijelio drogu niti bih ijednom djetetu je dao. Prije bih si ruku odsjekao”, rekao je jedne prilike Gnjatović, prenosi Blic, pa dodao:

“Putovao sam po turnirima, igrao u Wimbledonu sredinom devedesetih, ali nije išlo. U isto vrijeme mi se i porodica raspala, u životu mi je bio totalni haos”, rekao je Nikola.

Danas kaže da bi vjerovatno bio na nivou Novaka Đokovića da nije krenuo pogrešnim putem.

PODIJELI